Χαρίτσης: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης στην οικονομία

Χαρίτσης: Ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης στην οικονομία

«Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο επιβολής, δια της πλαγίας οδού, πολιτικών λιτότητας»

Για πολιτική στην οικονομία που θα οδηγήσει στην επιβολή μέτρων λιτότητας, κατηγόρησε ο Αλέξης Χαρίτσης την κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian ΤV.

«Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι απολύτως ανεπαρκή για να αντιμετωπίσουν το βάθος και την έκταση της οικονομικής κρίσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για «αποσπασματικά μέτρα που δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε των εργαζομένων αλλά ούτε και των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, για τις οποίες

η αναστολή των υποχρεώσεων και οι επιστρεπτέες προκαταβολές απλά μεταθέτουν το πρόβλημα για το μέλλον».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη για εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης της οικονομίας και κατά το lock down και κατά την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «η κυβέρνηση αρνήθηκε ακόμη και να εξετάσει τις προτάσεις μας για στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα και θεσμοθέτηση ενός βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για όσους είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται μέσα στην κρίση».

«Ανησυχούμε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο επιβολής, δια της πλαγίας οδού, πολιτικών λιτότητας», είπε ο κ. Χαρίτσης. Υποστήριξε ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2020 είχαμε «τρύπα» 6,5 δισ. ευρώ στα έσοδα το προϋπολογισμού και πως «ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος ήδη μιλάει για μελλοντική ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής. Κάτι που μεταφράζεται σε περικοπή σε μισθούς και συντάξεις».

Παρακαλούμε περιμένετε ...