ΣΥΡΙΖΑ: Ας σοβαρευτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που δεν γνώριζε για τη navtex με πραγματικά πυρά

ΣΥΡΙΖΑ: Ας σοβαρευτεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που δεν γνώριζε για τη navtex με πραγματικά πυρά

Επίθεση της Κουμουνδούρου στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον πρωθυπουργό για τα στρατιωτικά ελικόπτερα

Κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του άγνοια σε σχέση με τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει: «Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, ισχυρίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή με ανατριχιαστική ανευθυνότητα ότι δεν γνώριζε για τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του υπουργείου του!".

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θέμα της μετακίνησης του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο με στρατιωτικό ελικόπτερο: «Αντί ο υπουργός να φροντίζει για την αερομεταφορά του κ. Μητσοτάκη με στρατιωτικά ελικόπτερα στις διακοπές του, ας σοβαρευτεί επιτέλους. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τέτοιου είδους παλινωδίες, έλλειψη συντονισμού και ασυνεννοησία».

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί να θολώσει τα νερά»

Για «προσπάθεια να θολώσει τα νερά» κάνουν λόγο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και θέτουν το ερώτημα αν ισχύει, ότι «ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ότι «όσο και να προσπάθησε να θολώσει τα νερά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε με περίσσια αλαζονεία πως ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο». Δηλαδή, προσθέτουν, «χρησιμοποίησε ως προσωπικό του ραδιοταξί ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, όχι για να πάει σε κάποιο ακριτικό νησί εν μέσω γενικής επιφυλακής των Ενόπλων Δυνάμεων για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αλλά για διήμερες διακοπές και για να πάει από ένα δείπνο σε μία θεατρική παράσταση».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν, ότι «επειδή με μισόλογα όμως δεν θα κουκουλώσουν την αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για τις αποκαλύψεις του ‪militaire.gr‬. Ειδικότερα ζητούν να απαντήσει στα εξής:

«- Ισχύει ότι στην Αντίπαρο είχε δεσμεύσει δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, το VIP της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα εφεδρικό SUPER PUMA;

- Ισχύει ότι στην Πάρο είχε δοθεί διαταγή και περίμενε ένα τρίτο στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Σινούκ, για το ενδεχόμενο που νύχτωνε και δεν μπορούσαν να πετάξουν τα άλλα δύο;

- Έγινε τελικά χρήση του Σινούκ από την Πάρο ή όχι; Και αν ναι ποιοι ήταν οι επιβαίνοντες;

- Ισχύει με λίγα λόγια ότι ο κ. Μητσοτάκης για τις διήμερες διακοπές του δέσμευσε τρία στρατιωτικά ελικόπτερα εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης και γενικής επιφυλακής στο Αιγαίο;».

«Περιμένουμε απαντήσεις και θα επανέλθουμε», καταλήγουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.