Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα για πρόωρες εκλογές

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα για πρόωρες εκλογές

«Εθνική επιτυχία η απόφαση των Βρυξελλών»

Μεγάλη εθνική επιτυχία, η σημερινή απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τα πλέον των 70 δισ. ευρώ που εξασφάλισε για τη χώρα μας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στoν τ/σ ΟΡΕΝ.

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής» σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, δήλωσε ότι συντάσσεται «απόλυτα με το καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην απόφαση της Συνόδου, είπε ότι αποτελεί και «μια μεγάλη πρόκληση και μεγάλη ευκαιρία για την οικονομία και την κοινωνία. Έχουμε, λοιπόν, μπροστά μας πεδίο δόξης λαμπρό για να εργαστούμε σκληρά, όλοι μαζί, με τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να κάνουμε πράξη την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι τα 19 δισ. ευρώ έρχονται ως επιχορήγηση για τη χώρα μας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό σχέδιο για την απορρόφησή τους θα είναι έγκαιρα έτοιμο, με απώτερη ημερομηνία τη 15η Οκτωβρίου. «Εμείς είχαμε κινηθεί προκαταβολικά. Η δουλειά που έγινε με την επιτροπή Πισσαρίδη είναι εξαιρετικά σημαντική και χρήσιμη και ο πρωθυπουργός έχει προετοιμάσει όλα τα απαιτούμενα μέτρα οργανωτικής ανασυγκρότησης για να γίνει η υποδοχή αυτών των χρημάτων», σημείωσε ό ίδιος.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για την απορρόφηση μέρους αυτής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι είναι απόλυτα οργανωμένος ο απαιτούμενος μηχανισμός. Υπενθύμισε ότι το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κινείται σε ανάλογο πλαίσιο, και ότι «συνδέεται πλήρως με τις προτεραιότητες της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, δηλαδή με την κυκλική οικονομία, την πράσινη οικονομία και το πεδίο της ψηφιοποίησης του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης […] Επομένως, έχουμε κι εμείς να δούμε τις προοπτικές και τις δυνατότητες και η Αυτοδιοίκηση να ωφεληθεί από το νέο πακέτο», σημείωσε επιγραμματικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...