Πολιτικός σάλος από τις καταγγελίες Καλογρίτσα- Οι αναφορές στο «White House»

Πολιτικός σάλος από τις καταγγελίες Καλογρίτσα- Οι αναφορές στο «White House»

Αλληλοκατηγορίες ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τις ενέργειες της Δικαιοσύνης περιμένει το ΚΙΝΑΛ

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει στο πολιτικό πεδίο μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» και τα οποία κατατέθηκαν την Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει ότι «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“ δημιουργήθηκε εικονική σύμβαση υπερεργολαβίας μεταξύ της εταιρείας Τοξότης και λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, ώστε να του δοθούν τρία εκατ. ευρώ για την εγγυητική επιστολή, ώστε να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».

Μάλιστα, ο δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι τα επιχειρήματα του πελάτη του αναπτύχθηκαν με αυτόν τον τρόπο ενώ σχετικά με το «White House», επισήμανε ότι σύμφωνα με τον πελάτη του είναι το Μέγαρο Μαξίμου, με τη διαδικασία να έχει ως συντονιστή το Νίκο Παππά.

ΝΔ: Οι αποκαλύψεις παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίες

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για «πρακτικές μαφίες» από τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το "Πρώτο Θέμα", που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί"».

Η Πειραιώς καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις:

«Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».

ΣΥΡΙΖΑ: Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπενθυμίζει ότι:

«ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

ΚΙΝΑΛ: Να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη οι καταγγελίες Καλογρίτσα

«Τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα', για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από την Δικαιοσύνη. Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

-Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;
-Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;
-Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;
Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής.