Δημοσκόπηση: Πώς θα ψήφιζαν σήμερα οι πολίτες- Τι λένε για τουρισμό και οικονομία

Δημοσκόπηση: Πώς θα ψήφιζαν σήμερα οι πολίτες- Τι λένε για τουρισμό και οικονομία

Ποια θεωρούν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της ALCO για τον τ/σ Open

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, παρουσιάστηκε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, στην οποία οι πολίτες αξιολόγησαν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία, απάντησαν στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν σήμερα εάν γίνονταν εκλογές ενώ έθεσαν και τα σημαντικότερα προβλήματα που θεωρούν ότι αντιμετωπίζει η χώρα.

Η έρευνα έγινε από 2 έως 8 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στο ερώτημα για το ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, το 48% δηλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 23% τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τους υπουργούς της κυβέρνησης, πιο αποτελεσματικός θεωρείται ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ποσοστό 34% ενώ τον ακολουθούν οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Πιερρακάκης, Θεοδωρικάκος και Δένδιας.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 15,5 μονάδες). Ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ με 5,9%, ΚΚΕ με 4,9%, Ελληνική Λύση με 3,4% και ΜέΡΑ25 με 2,4%. Αναποφάσιστοι σε ποσοστό 11,4%.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 40,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (διαφορά 16,9 μονάδες), το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ25 2,6%.

Σχετικά με το πώς βλέπουν το μέλλον μετά την κρίση του κοροναϊού, τα πράγματα είναι μοιρασμένοι καθώς ένα 47% δηλώνει απαισιόδοξο ενώ το 45% εμφανίζεται αισιόδοξο.

Όσο για το ποια θεωρεί ο κόσμος ως τα σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα, προηγείται αυτό της ανεργίας και ακολουθεί η πανδημία, το μεταναστευτικό και οι σχέσεις με την Τουρκία.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, με άριστα το 10 οι πολίτες την βαθμολογούν με 6.

Τέλος, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 89%) οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι τουρίστες που θα έρθουν το καλοκαίρι στη χώρα μας πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κοροναϊό ενώ σε ποσοστό 70% απαντούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να διευρύνει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας έναντι ποσοστού 16% που θεωρεί ότι τα έχει εξαντλήσει.