Δημοσκόπηση: Πού βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Πού βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα έρευνας της PULSE για τον τ/σ ΣΚΑΪ- Τι λένε οι πολίτες για τον ανασχηματισμό

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε δημοσκόπηση της PULSE με επίκεντρο το πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας και τι θα ψήφιζαν σήμερα εάν γίνονταν εκλογές.

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 1-3 Ιουνίου σε δείγμα 1.208 ατόμων.

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης και όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 19,5 μονάδες). Ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ με 6%, ΚΚΕ με 5%, Ελληνική Λύση με 3,5% και ΜέΡΑ25 με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 7%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 50% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Στο ερώτημα αν χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα της κυβέρνησης (κοινώς αν χρειάζεται ανασχηματισμός): Το 32% απαντά σίγουρα ναι, το 27% μάλλον ναι, το 16% μάλλον όχι και το 6% σίγουρα όχι.

Σχετικά με την αξιολόγηση της κυβέρνησης στην επιδημία του κοροναϊού, το 75% έχει θετικές γνώμες ενώ το 19% αρνητικές. Όσον αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 42% έχει θετικές γνώμες ενώ το 50%, αρνητικές.

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση, το 54% τα αξιολογεί σε σωστή κατεύθυνση ενώ το 37% θεωρεί ότι κινούνται προς λάθος κατεύθυνση.