Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 21,8% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ΝΔ συγκεντρώνει 42% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την έρευνα της GPO για τα Παραπολιτικά.

Στα υπόλοιπα κόμματα τα ποσοστά είναι σχεδόν τα ίδια με εκείνα της προηγούμενης έρευνας. Έτσι το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 6%, το ΚΚΕ 5,4%, την Ελληνική Λύση 4%, το ΜΕΡΑ25 2,5%, 3,1% επιλέγει κάποια άλλο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ το 10,4% του δείγματος δηλώνει αναποφάσιστο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συγκεντρώνει 54,1% έναντι 23,2% του Αλέξη Τσίπρα.
Ξεκάθαρη η πρωτιά Μητσοτάκη και στη λίστα με τις θετικές γνώμες με τον πρωθυπουργό να συγκεντρώνει 68,7% έναντι 36% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 27,2%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 24,1%, ο Κυράκος Βελόπουλος με 17,9% και τέλος ο Γιάννης Βαρουφάκης με 15,4.

Αντίθετοι εμφανίζονται οι πολίτες με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με ποσοστό 80,8% να εκφράζει την διαφωνία του.

Επιπλέον έχει διαμορφωθεί, και έως ένα βαθμό εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η αντίληψη σε ποσοστό 48% ότι αν στη θέση της σημερινής κυβέρνησης βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα ήταν χειρότερα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της κρίσης.

Όσον αφορά την δημοφιλία των υπουργών της κυβέρνησης στην πρώτη θέση είναι ο Υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 58,5% και ακολουθούν ο Υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 55%, ο Υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 54,1%, ο Υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με 53,6% και ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 53,5%.