Δημοσκόπηση: Η απόσταση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν σήμερα εκλογές

Δημοσκόπηση: Η απόσταση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν σήμερα εκλογές

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα πολιτικά πρόσωπα σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για το MEGA

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA παρουσιάστηκε νέα δημοσκόπηση, της εταιρίας Metron Analysis, στην οποία οι πολίτες αξιολόγησαν τα πολιτικά πρόσωπα και τα κόμματα.

Η έρευνα έγινε το χρονικό διάστημα 22-27/05 σε δείγμα 1200 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 40,3 % έναντι 20,9% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 19,4 μονάδες). Ακολουθούν: Το ΚΙΝΑΛ με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 52% θετικές γνώμες έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με την αξιολόγηση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει θετικές γνώμες σε ποσοστό 68% ενώ οι αρνητικές σε ποσοστό 26%. Για τον Αλέξη Τσίπρα, οι θετικές γνώμες είναι σε ποσοστό 25% έναντι 65% των αρνητικών.

Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός προηγείται με 67%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 40%, ο Αλέξης Τσίπρας με 38% και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το 84% είναι αρνητικό έναντι ενός ποσοστού 13% που θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.