Τζανακόπουλος: Εμπαιγμός, ανεπαρκή και σε λάθος προσανατολισμό τα μέτρα

Τζανακόπουλος: Εμπαιγμός, ανεπαρκή και σε λάθος προσανατολισμό τα μέτρα

Επίθεση στην κυβέρνηση

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η ΝΔ «αποτελούν εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας, είναι ανεπαρκή και σε λάθος προσανατολισμό», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Open.

Σχολίασε ότι αποτελεί ερωτηματικό το πώς προκύπτουν 24 δισ. μέτρα από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η κυβέρνηση «ανακοίνωσε μέτρα ύψους 8 δισ., σε αυτά προστίθεται η επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία όμως είναι δάνειο και όχι δημοσιονομική επέκταση του προϋπολογισμού, και έτσι φτάνει το ποσό στα 10 δισ.». Επιπρόσθετα, είπε, υπάρχουν άλλα 4 δισ. που «είναι απλώς αναβολές πληρωμών», για να προσθέσει: «Το πώς πάμε όμως από τα 14 στα 24 είναι ένα ερωτηματικό, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η παρέμβαση είναι 14 δισ., αλλά θα είναι σαν να έχει δώσει 20, και επειδή ενδεχομένως θα δώσει άλλα 4 φθάνουμε στα 24». Σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ζήλεψε τη μαθηματική δεινότητα της ΝΔ κατά την περίοδο 1990-1993 με το γνωστό μηδέν συν μηδέν ίσον δεκατέσσερα, απλά αυτήν τη φορά έχουμε 14 συν μηδέν ίσον 24».

Εξηγώντας γιατί χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» τα μέτρα, είπε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι τι θα κάνουμε, όχι περιμένοντας μοιρολατρικά να δούμε πόση θα είναι η ύφεση, αλλά ως προς τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να περιοριστεί η ύφεση» και πως «οι πολιτικές της ΝΔ αφήνουν την αυθόρμητη τάση της αγοράς να παράξει τα αποτελέσματά της».

Σε σχέση με τον «λάθος προσανατολισμό» που καταλογίζει στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι οι επιλογές της στην αγορά εργασίας είναι «απορρύθμιση, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, μισή δουλειά για μισό μισθό» και ότι «μονιμοποιεί μια συνθήκη ασυδοσίας στην αγορά εργασίας, ανοίγει το δρόμο για μαζικές απολύσεις, δεν στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με συγκεκριμένα μέτρα, απλά αναμένει τις κινήσεις τις Ευρώπης».

Αντίθετα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να επιδοτηθούν κατά 100% στην πληρωμή των μισθών οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, οι επιχειρήσεις στον τουρισμό και την εστίαση που θα λειτουργήσουν με πολλούς περιορισμούς να επιδοτηθούν κατά 100% για τις ασφαλιστικές εισφορές και κατά 40% για τους μισθούς, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...