Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις στήριξης της εργασίας

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις στήριξης της εργασίας

«Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα αποδιάρθρωσης και ακραίας ελαστικοποίησης»

«Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα αποδιάρθρωσης και ακραίας ελαστικοποίησης τα οποία δημιουργούν ένα διαλυτικό τοπίο στην αγορά εργασίας, ενώ η παρέμβασή της για τη στήριξη των επιχειρήσεων είναι εντελώς ανεπαρκής», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» Θεσσαλονίκης.

Είπε ότι η κυβέρνηση έχει χαράξει τρεις δρόμους για τους εργαζόμενους: ή θα μειωθεί ο μισθός τους κατά 20%, ή θα απολυθούν, ή θα συνεχίσουν την αναστολή εργασίας, παραμένοντας άνεργοι με μία επιδότηση των 530 ευρώ, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος μόνιμων ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις.

Μιλώντας για το επικαιροποιημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί σήμερα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις στήριξης του κόσμου της εργασίας και των ανθρώπων που είναι αόρατοι για την κυβέρνηση». Είπε ότι η στήριξη που προτείνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν οδηγεί σε αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων ούτε σε μειώσεις μισθών». Σημείωσε ότι «αυτή είναι η στρατηγική διαφορά μας με τη ΝΔ», τονίζοντας ότι οι μισθοί πρέπει να καταβάλλονται στο 100%, να μη γίνουν απολύσεις και μεταβολές των σχέσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

«Προτείνουμε μέτρα επιδότησης από το κράτος του λεγόμενου εργατικού κόστους, με τη δέσμευση των επιχειρήσεων να πληρώνουν το υπόλοιπο του μισθού και να διατηρούν τις σχέσεις εργασίας αμετάβλητες». Αυτό «συνδυάζεται με την πρότασή μας για μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρών και μικρομεσαίων».

Το τρίτο σκέλος του προγράμματος, είπε η κ. Αχτσιόγλου, «είναι ένα πολύ ισχυρό δίχτυ προστασίας, για να υποστηριχτεί εισοδηματικά σε αυτές τις συνθήκες έκτακτης ανάγκης μεγάλο μέρος του πληθυσμού το οποίο υπέστη μία αιφνίδια ανατροπή του εισοδήματός του, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, ο κόσμος του πολιτισμού, πάρα πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι».