Χαρίτσης: Ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εργοδοτική αυθαιρεσία περιγράφει η κυβέρνηση

Χαρίτσης: Ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εργοδοτική αυθαιρεσία περιγράφει η κυβέρνηση

Η απάντηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Η κυβέρνηση «περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας σε σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαρίτσης σε γραπτή δήλωσή του «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να τον διαψεύδει». «Σήμερα, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν μειώνονται οι μισθοί. Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή δεν ξέρει τι ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί της κυβέρνησης ή πιστεύει ότι οι πολίτες δεν γνωρίζουν απλή αριθμητική. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις λοιπόν, στις επιχειρήσεις πλέον ο εργοδότης θα καταβάλλει το 50% του μισθού και το κράτος θα συμπληρώνει το 60% του υπόλοιπου 50%. Αυτό συνεπάγεται μείωση μισθού 20%», τόνισε ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της. Περιγράφει ένα μέλλον με μειώσεις μισθών και εμπέδωση πρακτικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας. Ενώ όσο επιμένει στις αναστολές συμβάσεων εργασίας, επιδοτεί την ανεργία. Όσα λεκτικά σχήματα και αν επιστρατεύσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Μπορούμε αλλιώς! Με το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" του ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας με γνώμονα την προστασία της εργασίας και της ασφάλειας των πολλών», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

1
σχόλιο
  1. avatar Αλέξανδρος Τσίγκας

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εκείνος που μείωσε μισθούς και συντάξεις και προετοίμασε τον δρόμο έλευσης της ΝΔ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...