Η ανάρτηση Μπογδάνου που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Η ανάρτηση Μπογδάνου που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί να πάρει θέση ο πρωθυπουργός

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού, προκάλεσε ανάρτηση στο διαδίκτυο του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου για τους μετανάστες, καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να πάρει θέση για την επικίνδυνη και απάνθρωπη ανάρτηση Μπογδάνου».

Όπως αναφέρει ο κ. Ψυχογιός «την περασμένη Παρασκευή η Κυβέρνηση, παρά τη ρητή αντίθεση όλων των θεσμικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών αλλά και τις έντονες ενστάσεις των αρμόδιων Επιτρόπων του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφού κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια αρκετοί βουλευτές της πλειοψηφίας παρέδωσαν μαθήματα ακροδεξιού και ξενοφοβικού λόγου με εκφράσεις όπως "ζωτικός χώρος στα νησιά”, η άμεση σύνδεση προσφύγων και τζιχαντιστών και η μόνιμη επωδός ακόμα και του εισηγητή της ότι “η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι” κατά παρέκκλιση των διεθνών και ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας και υπερψήφισαν μόνοι τους ένα νόμο "ταφόπλακα" στα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και την εικόνα της χώρας.

Εν μέσω όλων αυτών, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν ο βουλευτής και δημοσιολόγος επί παντός επιστητού, Κ. Μπογδάνος, πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, “δίνοντας γραμμή” για ρητορική μίσους και ενεργή αποτροπή στη θάλασσα. Κατάφερε μέσα σε 5 γραμμές να αποκρυσταλλώσει τον ρατσισμό, την θρησκευτική μισαλλοδοξία αλλά και την πολιτική των push backs, των επαναπροωθήσεων, των εξαφανίσεων και άλλων που εκθέτουν την ανθρώπινη ζωή και τη χώρα διεθνώς.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον κυνισμό που κρύβουν τα λόγια του όταν γράφει ότι οι βάρκες “γυρίζουν και θα συνεχίσουν να γυρίζουν”, αδιαφορώντας πόσες χιλιάδες θα πνιγούν στο Αιγαίο, ή ότι η χώρα δεν θα είναι “λαθροντίσνεϋλάντ”. Παντελής περιφρόνηση στην αξία της ανθρώπινης ζωής, προτροπή για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Θάλασσας αλλά και κατάφωρη προσβολή του σεβασμού της διαφορετικότητας».

Καταλήγοντας ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, ότι «το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στη δήλωση Μπογδάνου με κανέναν τρόπο, επίσημο ή ανεπίσημο, το γεγονός ότι η ΝΔ δεν μπήκε καν στον κόπο να καταδικάσει τα γραφόμενα του βουλευτή της, προφανώς συνιστά άτυπη παραδοχή ότι αποδέχεται και ικανοποιείται μάλιστα από τέτοιες δηλώσεις, συνεχίζοντας τον διαγκωνισμό με την Ελληνική Λύση στα θολά νερά της ακροδεξιάς που προσβάλλουν το δίκαιο και την ιστορία της χώρας και του λαού μας».

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστούμε τους συντρόφους για την διαφήμιση των κυβερνητικών μας πολιτικών. Ναι, οι βάρκες πλέον γυρνάνε -και θα γυρνάνε- πίσω στην Τουρκία, η εντολή στο Λιμενικό είναι σαφής, η χώρα έπαψε να είναι μια ισλαμολάγνα νεοαριστερή λαθροντίσνεϋλαντ».

2
σχόλια
 1. avatar Zozo

  Μπράβο Μπογδάνο,
  Σε ότι γράφεις, έχεις 1000% δίκιο!
  Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!
  Μόνο μια λέξη δεν είναι ακριβής.
  Η "λαθροντίσνεϋλαντ".
  Η "Ντίσνεϋλαντ" είναι ονειρεμένη. Όπου πατήσουν όμως το πόδι τους οι λάθρο, καταστρέφονται & βρωμούν όλα.
  Το σωστό λοιπόν νομίζω είναι απλώς "λαθρολάντ".
  "Η χώρα έπαψε να είναι μια ισλαμολάγνα νεοαριστερή λαθρολάντ"!
  Ότι έχουμε, το έχουμε με το αίμα των Ηρώων Προγόνων μας. Που φημίζονται Διεθνώς, όχι μόνο για τον Ηρωισμό & Γενναιότητα τους, αλλα για τις γνώσεις τους, σε όλα τα "παιδιά. Οι Πρόγονοι μας, δίδαξαν σε ολόκληρο το Δυτικό Κόσμο, την Δημοκρατία, την Ιατρική, τα Μαθηματικά, την Ψυχολογία, την Φιλοσοφία, την Ηθική, την Δικαοσύνη κλπ, κλπ.
  Γενικώς το Πνεύμα, τις Γνώσεις την Αγάπη & Πίστη στον Πατριωτισμό & Εθνικότητα.
  Αυτοί οι Πανέξυπνοι Δάσκαλοι, έχυσαν το αίμα τους, για την σημερινή δική μας Πατρίδα, για την Εθνικότητα μας, που είμαστε όλοι Υπερήφανοι.
  Δεν θα αφήσουμε κάποιους ισλαμολάγνους νεοαριστερούς, που εγκληματικά προσπάθησαν & προσπαθούν αδιάντροπα ακόμη, να νοθεύσουν τα Πάντα, να Σκοτώσουν & Εξαφανίσουν το ελληνικό Έθνος, μαζί με κάθε Ελληνικό, Αρχαίο & Σημερινό!
  Έφθασαν να κτυπιούνται σαν τα ψάρια έξω από το νερό & ξεδιάντροπα να καλούν Δημοσίως να πάρει θέση ο πρωθυπουργός, αν είναι Έλληνας ή Ανθέλληνας!!!!

 2. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ

  Πολύ καλά τα λέει ο Μπογδάνος και μόνο εσείς δεν τα καταλαβαίνεται επειδή έχετε δεν θα το έλεγα έννομο συμφέρον.Μακάρι να ληφθούν,όχι μόνο τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Μπογδάνος ,αλλά και άλλα τόσα ώστε εξαλειφθεί αυτή η η χολέρα που μας κληρονομήσατε από την χώρα μας και μαζί με αυτούς να πάψετε και σεις να μιλάτε για ξενοφοβίες,ρατσισμούς, και όλα αυτά τα γελοία επιχειρήματα,που μόνο κατά του ελληνικού λαού στρέφονται...Και έχετε υπό όψιν σας,έστω και αν βρίσκεσθε άλλη άκρη της πίστης μας και της αγάπης μας προς τον πολιτισμό μας ότι ότι τελικά αγαπά ο Θεός τη Ελλάδα και αν αυτή δε σας κάνει να ξεκουμπιστήτε και να πάτε να ζήσετε κοντά σ'αυτούς που σας αρέσουν.Εμάς δεν μας αρέσετε και είμαστε ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία και θα παραμείνουμε με τη δύναμη των παραδόσεών μας και του πολιτισμού μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...