Χαρίτσης: Εξευτελίζουν τους επιστήμονες και ζητάνε και τα ρέστα

Χαρίτσης: Εξευτελίζουν τους επιστήμονες και ζητάνε και τα ρέστα

Επίθεση στους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, προκάλεσαν δηλώσεις των Άδωνη Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση σε τηλεοπτικούς σταθμούς για το πρόγραμμα κατάρτισης του επιστημονικού κόσμου της χώρας μέσω voucher.

«Το θράσος των υπουργών της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει όριο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης και επισημαίνει: «Με σημερινή του δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σχετικά με τη δήθεν κατάρτιση των επιστημόνων στα ΚΕΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες, καθώς αυτοί είναι που επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα πάνε! Στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες!».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει αναφέροντας, ότι «δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω! Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα. Και για τις αθλιότητες του τύπου "Σκοιλ_Ελικικού" που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του».