Δημοσκόπηση: Η απόσταση που χωρίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κοροναϊού

Δημοσκόπηση: Η απόσταση που χωρίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω κοροναϊού

Τι απαντούν οι πολίτες για την πανδημία και πόσο επηρεάζει την καθημερινότητά τους σε έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Τη διαφορά που χωρίζει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου τηλεφωνικά σε 1.254 πολίτες.

Η έρευνα αποτύπωσε επίσης το πώς η πανδημία του κοροναϊού έχει επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων, τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και το πώς αξιολογούν οι πολίτες της διαχείριση της κρίσης.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 45% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22% (διαφορά 23 μονάδες). Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ στο 5,5%, το ΚΚΕ στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 4,5%, το ΜέΡΑ 25 στο 2,5% και η Χρυσή Αυγή στο 1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 53% θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ερώτηση «πόσο σας ανησυχεί η επιδημία», το 78% απάντησε αρκετά ή πολύ, ενώ το 12% ανησυχεί μέτρια, με ένα 7% να ανησυχεί ελάχιστα ή καθόλου.

Στο πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία και τα μέτρα στην καθημερινότητα της οικογένειας, το 83% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 10% μέτρια και το 4% λίγο ή καθόλου.

Το πόσο έχουν επηρεάσει τα μέτρα την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, το 57% απάντησε αρκετά ή πολύ, το 18% μέτρια και το 20% λίγος έως καθόλου.

Τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης, το 82% απάντησε ότι τις βλέπει θετικά, ενώ το 14% αρνητικά.

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες τη στάση της αντιπολίτευσης, το 46% απάντησε θετικά και το 47% αρνητικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

1
σχόλιο
  1. avatar Πολίτης

    Σκέφτομαι αν είχαμε κυβέρνηση ....Καρανίκα , τί θα γινόταν στην Ελλάδα μας ! Σύγκρυο με πιάνει ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...