Φρένο στην οικονομική ολίσθηση ζητά ο Τσίπρας

Για τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας και την ανάγκη ανάκαμψης σε συνθήκες όπου δεν θα υπάρχουν επιταγές από κάποια τρόικα μίλησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Α. Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε αρχικά με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρίες.

Μιλώντας για τη ΔΕΘ είπε πως πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό με ιδιαίτερο συμβολισμό και σχετικά με τη φετινή διοργάνωση τόνισε ότι “ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας κρίσης και μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής”.

Στη συνέχεια είπε πως “αποτελεί εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία για την οικονομία, για τον τόπο και για τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας. Και οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, οφείλουμε να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία. Οφείλουμε να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή”.

Ακολούθως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε περίπτερα και στάθηκε σε αυτό της υπό ΕΥΑΘ λέγοντας πως “θα πούμε το νερό νεράκι”, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο του Μετρό, στεκόμενος στο περίπτερο της εταιρείας.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της επίσκεψής του, στις 7.30μ.μ. θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας ενώ αύριο στη 1 μ.μ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο.