Καθιέρωση επτάωρης εργασίας την ημέρα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Καθιέρωση επτάωρης εργασίας την ημέρα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλλάζει στάση για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους 

Αλλαγές στο ωράριο εργασίας προβλέπει το νέο πολυσέλιδο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει συντάξει ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με την ομάδα του.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι περιλαμβάνει την σταδιακή καθιέρωση της 35ωρης εβδομαδιαίας εργασίας.

Σκοπός της Κουμουνδούρου είναι να δείξει ότι είναι έτοιμη για μια εκλογική αναμέτρηση οποιαδήποτε στιγμή προκύψει αν και το κόμμα δεν θέλει να παρουσιάζεται ως προεκλογικό το πρόγραμμά του, θεωρώντας απλώς ότι θέτει τις πρώτες βασικές κατευθύνσεις όπως αναφέρει το newsbeast.gr.

Η «πράσινη ανάπτυξη» σε πρώτο πλάνο

Ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί το συγκεκριμένο μέτρο να εφαρμοσθεί αρχικώς στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και ακολούθως θα επεκταθεί και στις μικρότερες. Πέρα όμως από την συγκεκριμένη αλλαγή που θέλει να επιφέρει στο πρόγραμμα του προβλέπεται επίσης η προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων που είχαν ακυρωθεί τα μνημονιακά χρόνια, ενώ βαρύτητα δίνεται και στη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής καθώς όπως τονίζουν οι συντάκτες του κειμένου η επιδείνωσή της μπορεί να οδηγήσει σε νέες μορφές κοινωνικού αποκλεισμού και ανισοτήτων.

Το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης θεωρεί απαραίτητη την παροχή κινήτρων προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης» που θα σέβεται το περιβάλλον και θα το αντιμετωπίζει ως αναπτυξιακό απόθεμα.

Προσφυγικό: Αντίθετος στη δημιουργία κλειστών δομών

Για το προσφυγικού/μεταναστευτικό ο  ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι είναι αναγκαίος ο επιμερισμός των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και η πρόβλεψη ενσωμάτωσης των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Εκφράζει την αντίθεση του στη δημιουργία κλειστών δομών όπως αυτές που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες σε Μυτιλήνη και Χίο με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με τις εντονότατες διαμαρτυρίες του τοπικού πληθυσμού.

Αλλάζει στάση για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους 

Για τις σχέσεις μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, δεν προκρίνεται πλέον η αποχώρηση των ιερέων από το Δημόσιο και η πληρωμή τους από ειδικό λογαριασμό μισθοδοσίας στην Τράπεζα της Ελλάδος υπό την εγγύηση του ελληνικού κράτους όπως επεδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Τώρα γίνεται λόγος για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους καθώς επίσης και για πλήρη αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς η καταγραφή της στο Εθνικό Κτηματολόγιο επιλύει πλέον μια σειρά προβλημάτων που είχαν προκύψει κατά το παρελθόν

Παρακαλούμε περιμένετε ...