Τσίπρας: Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τον κοροναϊό

Τσίπρας: Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τον κοροναϊό

«Η ΝΔ θα ζητούσε το κεφάλι τους επί πίνακι αν συνέβαινε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον κοροναϊό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας φόβους ότι θα γίνουν πιο σοβαρά τα πράγματα στο επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σχετικά: «Θέλω να πω δυο λόγια σχετικά με τον κοροναϊό, δεν ήθελα να τα πω στην εισήγηση μου για ευνόητους λόγους. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα. Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική. Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πέρυσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατηγορούσε την κυβέρνηση για τους θανάτους από την εποχική γρίπη «ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι. Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κοροναϊό και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι.

Εμείς αντιθέτως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στη καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «νομίζω ότι πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα. Και πρέπει να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».

Παρακαλούμε περιμένετε ...