Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη – Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης

Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη – Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης

«Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους»

«Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. 'Αλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους. Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια» σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στα δημοσιεύματα που αφορούν σε δηλώσεις Μπορίσοφ για τη στάση του Ερντογάν. 

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει. Θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Μπορίσοφ: Θέλαμε τριμερή για το προσφυγικό αλλά ο Ερντογάν δεν ήθελε

Νωρίτερα, την άρνηση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει σε τριμερή σύνοδο με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με επίκεντρο τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στο προσφυγικό, μετέδωσαν τουρκικά και βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε χθες πως προσφέρθηκε να διοργανωθεί αυτή η σύνοδος στη Σόφια, αλλά ο Ερντογάν αρνήθηκε μετά τις αναφορές για νεκρούς μετανάστες στα ελληνικά σύνορα.

«Μιλάμε μαζί τους, μας λένε: "Θα σας στείλουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ". Ποιον προσπαθείτε να ξεγελάσετε; Δεν θέλουμε πλέον αυτά τα χρήματα» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην Άγκυρα που παραχώρησε με τον τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια για τριμερή σύνοδο, ή σύνοδο με ευρύτερη σύνθεση, στη Σόφια. Θα μπορούσαμε να την είχαμε πετύχει. Αλλά τότε έφτασαν οι πληροφορίες για τους νεκρούς μετανάστες. Και ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν πραγματικά έτοιμος να έρθει στη Σόφια, αλλά εφόσον δεν επιθυμούσε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Σύνοδος ματαιώθηκε» δήλωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος.