Υπόθεση Novartis: Δέκα ώρες κράτησε η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου

Υπόθεση Novartis: Δέκα ώρες κράτησε η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου

Απάντησε σε όλους τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή

Δέκα ώρες διήρκησε τη κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος έρευνα τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση  Novartis.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάθεσης της, απάντησε σε όλους τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή οι καταγγελίες του οποίου αποτέλεσαν την αφορμή για να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα.

Η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου θεωρείται σημαντική λόγω του θεσμικού ρόλου της την περίοδο που είχε την εποπτεία της έρευνας για την υπόθεση Novartis ο κ. Αγγελής και τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι στην συμπληρωματική του κατάθεση ο κ. Αγγελής φέρεται να έβαλε στο «κάδρο» της έρευνας την κ. Δημητρίου καταγγέλλοντας πως γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» όσο και το οργανωμένο σχέδιο που εξυφαινόταν  με στόχο την προφυλάκιση τριών πολιτικών προσώπων.