Προανακριτική Novartis: Δεν παρουσιάστηκε για κατάθεση ούτε η «Κελέση»

Προανακριτική Novartis: Δεν παρουσιάστηκε για κατάθεση ούτε η «Κελέση»

Διατάσσεται η βίαιη προσαγωγή της

Δεν εμφανίστηκε τελικά ούτε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» για να καταθέσει στην προανακριτική Novartis και όπως και στην περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη» χθες, διατάσσεται η βίαιη προσαγωγή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως έγινε γνωστό ότι για να αρθεί η προστασία των προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis, πρέπει να υποβληθεί αίτημα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι μάρτυρες, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», έχουν διπλή ιδιότητα.

Την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

ΣΥΡΙΖΑ για προστατευόμενους μάρτυρες: Να μην εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ώστε να μην εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής  που έχει εκδοθεί σε βάρος του   προστατευόμενου  μάρτυρα με τις κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ζητούν με επιστολή –αναφορά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Στην αναφορά , που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής της Κ.Ο. Σπύρος Λάππας, επισημαίνεται πως η εκτέλεση του εντάλματος  θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας του μάρτυρα που έχει αναγνωριστεί από εισαγγελική αρχή. Το ίδιο, αναφέρουν, ισχύει και για την μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» σε περίπτωση που όπως  όλα δείχνουν ακολουθήσει την ίδια τακτική

Σε δήλωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας ανέφερε πως πρόκειται για έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο ζητούν «την προστασία της νομιμότητας την οποία παραβιάζει η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής».