Ενδεχόμενο άρσης του καθεστώτος προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ενδεχόμενο άρσης του καθεστώτος προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Σε περίπτωση που η αυριανή εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση» έχει την ίδια εξέλιξη με του «Μάξιμου Σαράφη»

Ανοιχτό αφήνουν μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης το ενδεχόμενο να ζητήσουν την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», εάν και η προγραμματισμένη για αύριο εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση», λάβει την ίδια τροπή με την εξέταση του «Μάξιμου Σαράφη» που σήμερα Τρίτη οδηγήθηκε σε «ναυάγιο».

Πηγές της ειδικής επιτροπής που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν απόψε ότι αν ούτε αύριο Τετάρτη καταστεί εφικτό να εκτελεστεί το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» και αν υπάρξει αντίστοιχη εξέλιξη με την «Αικατερίνη Κελέση», τότε η επιτροπή την Πέμπτη θα ρίξει στο «τραπέζι» την άρση του καθεστώτος προστασίας για τους δύο μάρτυρες.

Η Επιτροπή έχει προγραμματίσει συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις δέκα το πρωί, με θέμα την εξέταση μαρτύρων, πιθανότατα του Δημήτρη Τζανακόπουλου. Μέλη της ωστόσο ανέφεραν σήμερα ότι προηγουμένως θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της άρσης προστασίας για τους δύο μάρτυρες, δηλαδή να υπάρξει αίτημα της επιτροπής στην αρμόδια προς τούτο Αρχή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...