Γεωργιάδης: Πανικός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis

Γεωργιάδης: Πανικός στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λόγο να καλύπτει την παρανομία, θα το ξέρουμε μετά την εξέταση της προανακριτικής» δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης

Πανικό καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, για το ενδεχόμενο, ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες να αποδειχθεί εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis.

«Τα δύο πρόσωπα (σ.σ. οι προστατευόμενοι μάρτυρες) έχουν κατονομαστεί, σε σειρά μηνύσεων άλλων προσώπων που ισχυρίζονται ότι τους έχουν δει. Εγώ δεν ξέρω αν είναι αληθινά αυτά τα ονόματα που αναφέρονται ή όχι. Το ένα όμως από τα δύο πρόσωπα που έχουν κατονομαστεί, κατονομάζεται από άλλον μάρτυρα, ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση Novartis, ότι δηλαδή πήρε μίζα», είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, και επισήμανε ότι ο νόμος όμως περί μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος απαγορεύει να έχει αυτόν τον χαρακτηρισμό άτομο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση.

«Εάν δηλαδή αύριο οι βουλευτές διαπιστώσουν ότι πράγματι οι σχετικές καταγγελίες ισχύουν και το πρόσωπο το οποίο έχει αναφερθεί είναι πράγματι ο «Μάξιμος Σαράφης», τότε, σε αυτή την περίπτωση, έχουμε ευθεία παραβίαση του ποινικού κώδικα από την εισαγγελέα Διαφθοράς και άρα απόλυτη απόδειξη ότι κάποιος ανώτερός της οργάνωνε αυτή τη σκευωρία. Πιστεύω ότι αυτό είναι που προκαλεί πανικό στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και φυσικά η αναγκαστική απάντησή τους σε εύλογα ερωτήματα, όπως π.χ. γιατί χρειάστηκε ο καθένας να δώσει 28 φορές κατάθεση, γιατί στις καταθέσεις τους άλλαζαν αυτά που είχαν πει προηγουμένως, γιατί ο ένας από αυτούς, άκουσον άκουσον, θυμήθηκε μετά από ένα χρόνο ότι ο κ. Μανιαδάκης είχε "λαδώσει" τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτά είναι ερωτήματα που δυστυχώς η εισαγγελέας Διαφθοράς ουδέποτε έκανε σε αυτούς τους ανθρώπους, δημιουργώντας βάσιμες υποψίες ότι ενεργούσε και εκείνη - λυπούμαι που το λέω - βάσει οργανωμένου σχεδίου», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Αυτά θα ελεγχθούν από την προανακριτική επιτροπή. Φυσικά η μυστικότητα ισχύει, εφόσον όλα έχουν γίνει νόμιμα. Εάν όμως έχουν γίνει παράνομα και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λόγο να καλύπτει την παρανομία, θα το ξέρουμε αύριο μετά τη σχετική εξέταση. Εγώ ειλικρινά εύχομαι, ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, να έχουν γίνει όλα νόμιμα, η κ. Τουλουπάκη να έχει κάνει ευόρκως τη δουλειά της και ο κ. Παπαγγελόπουλος να μην είναι εμπλεκόμενος. Όμως αυτά πρέπει να ελεγχθούν, γιατί τα έως τώρα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οφείλω δε να πω ότι, για εμάς που μας μπλέξανε σε αυτή την ιστορία, η αυριανή μέρα είναι μια πολύ σημαντική μέρα».

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε και στην επιστολή των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου στην εισαγγελέα Διαφθοράς προκειμένου να παραδώσει τον φάκελο της υπόθεσης Novartis.

«Οι αντεισαγγελείς Ζαχαρής και Σοφουλάκης διέταξαν την κ. Τουλουπάκη να παραδώσει πάραυτα, όλο τον φάκελο και την αλληλογραφία της με το FBI, και σε αυτούς και στην προκαταρκτική επιτροπή. Η κ. εισαγγελεύς Διαφθοράς, όπως γράφουν οι δύο ανώτεροι της εισαγγελείς σήμερα, σε επίσημη επιστολή προς αυτήν, κοινοποιηθείσα στην προκαταρκτική επιτροπή για λόγους άγνωστους σε εμάς, έχει παραβιάσει, και το Σύνταγμα και τον κώδικα. Θεωρώ εξωφρενικό να μαθαίνω σήμερα από δύο ανωτάτους εισαγγελείς, ότι για μια υπόθεση για την οποία ελέγχομαι και εγώ, η αρμόδια εισαγγελεύς έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον ποινικό κώδικα. Είναι εξωφρενικό», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.