Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 – Επιστρέφω τον φάκελο ως απαράδεκτο είπε ο Τασούλας

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στη Βουλή τις ηχογραφήσεις από τα Eurogroup του 2015 – Επιστρέφω τον φάκελο ως απαράδεκτο είπε ο Τασούλας

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι η ευθύνη της κοινοποίησης του περιεχομένου βαρύνει τον επικεφαλής του ΜέΡΑ 25

Τις ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε στο πλαίσιο του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατέθεσε στη Βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης και άφησε στην «διακριτική ευχέρεια» του προέδρου του Κοινοβουλίου τον τρόπο με τον οποίο θα τις κοινοποιήσει στο σώμα.

Ο κ. Βαρουφάκης μάλιστα υποστήριξε ότι σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες, καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 είπε, ότι κάθε φορά που εγείρεται το θέμα, ακούγονται ψεύδη και πρόσθεσε, ότι με την σημερινή κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.


Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στον οποίο ανέθεσε το καθήκον να τις κοινοποιήσει, τόνισε ότι δεν θα αναλάβει μία ευθύνη, που δεν του αναλογεί και ότι ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να αναλάβει το βάρος της ευθύνης της κοινοποίησης παράνομα ηχογραφημένων συνομιλιών, όπως τόνισε. Επέστρεψε δε ως απαράδεκτο, τον φάκελο στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής:

«Ο κ. Βαρουφάκης, λίγα λεπτά πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, άφησε με τον χαρακτηρισμό "εμπιστευτικό" προς τον πρόεδρο της Βουλής, από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΜέΡΑ25, έναν φάκελο.

Προεξόφλησε, στην ομιλία που έκανε πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερου φίλου του, όπως μας είπε, ότι το περιεχόμενο αυτού του φακέλου αφορά εις την εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και με τον τρόπο αυτό προφανώς μου δίνει το δικαίωμα, όπως είπε, πριν φύγει για την κηδεία του καλύτερού του φίλου, μου δίνει το δικαίωμα να αποφασίσω, αν θα το δώσω στους πολιτικούς αρχηγούς.

Ήθελα να πω, ότι όταν κάποιος αισθάνεται, πως πρέπει να αναλάβει μια πρωτοβουλία, να ανακοινώνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις, που κάνει, πρέπει αυτή την πρωτοβουλία να την υλοποιεί με δική του ευθύνη.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου, ούτε τη Βουλή, ως αχθοφόρο ή βαστάζο των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη, εν προκειμένω. Συνεπώς καλώ αμέσως έναν κλητήρα και επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή του κ. Βαρουφάκη. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο ίδιος να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...