Κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Β. Ελλάδα απηύθυνε ο Καράογλου

Κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Β. Ελλάδα απηύθυνε ο Καράογλου

«Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι τώρα»

Κάλεσμα στους Γάλλους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν αναδειχθεί στη Βόρεια Ελλάδα απηύθυνε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, με την ομιλία του στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό φόρουμ στο Παρίσι.

Ο κ. Καράογλου παρουσίασε τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη Μακεδονία και τη Θράκη μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουλίου, λέγοντας ότι προσφέρει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ένα σταθερό, ασφαλές και γόνιμο επιχειρηματικό περιβάλλον με χαμηλή φορολογία.

«Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και μαζί της η Μακεδονία και η Θράκη επιταχύνουν, καθώς διευρύνουν τους ορίζοντες και ανοίγουν τα φτερά τους στον κόσμο, πρωτοπορώντας σε επίπεδο καινοτομίας και εξωστρέφειας», είπε και τόνισε πως η Μακεδονία και η Θράκη αφήνουν πίσω την εποχή της αποβιομηχάνισης και της εσωστρέφειας και εξελίσσονται σε παραγωγικό επίκεντρο για το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης, επιδεικνύοντας έναν αξιοζήλευτο αναπτυξιακό δυναμισμό.

«Ξένοι κολοσσοί μας εμπιστεύονται και αυτό αποδεικνύει ότι η Βόρεια Ελλάδα εξελίσσεται σε διεθνή επενδυτικό παίκτη» σημείωσε και απευθυνόμενος στους Γάλλους επιχειρηματίες υπογράμμισε: «Πέραν του σπουδαίου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει, η Βόρεια Ελλάδα έχει το προνόμιο να κατέχει κορυφαία γεωστρατηγική θέση, καθώς αποτελεί κόμβο για τις διευρωπαϊκές μεταφορές. Τώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δημιουργική επανεκκίνηση ελάτε να επενδύσετε στον τόπο, όπου η Δύση συναντά την Ανατολή. Ελάτε να γνωρίσετε καλύτερα την περιοχή απ' όπου ξεκινά η Ευρώπη. Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η κατάλληλη στιγμή να επενδύσετε στην Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι τώρα».