Πολιτική αντιπαράθεση για την εισήγηση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Πολιτική αντιπαράθεση για την εισήγηση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Η δήλωση Αυγενάκη που πυροδότησε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, μετά την τοποθέτηση επ' αυτής του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης γραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του αναπληρωτή τομεάρχη για θέματα Αθλητισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπουρνού, ο οποίος δήλωσε, ότι «η σημερινή οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Προσθέτει δε, ότι «καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού, με την αντικατάσταση μελών της επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες και υποψίες και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό».