Γεωργιάδης από Άουσβιτς: Στον αντισημιτισμό δεν πρέπει να αφήνεις κανένα περιθώριο και εγώ άφησα πολλά

Γεωργιάδης από Άουσβιτς: Στον αντισημιτισμό δεν πρέπει να αφήνεις κανένα περιθώριο και εγώ άφησα πολλά

Καταδίκασε το Ολοκαύτωμα ως τη «μελανότερη σελίδα στην Ιστορία της Ευρώπης»

Το κολαστήριο ψυχών του Άουσβιτς επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Γεωργιάδης καταδίκασε το Ολοκαύτωμα ως τη «μελανότερη σελίδα στην Ιστορία της Ευρώπης» και είπε ότι παλαιότερη συμπεριφορά του επί του θέματος ήταν «απαράδεκτη».

«Λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει τον καταπολεμήσουμε (σσ τον αντισημιτισμό) τώρα στην αρχή του και να μην επιτρέψουμε να θεριέψει. Δυστυχώς, η ιστορία διδάσκει ότι κάτι που έγινε μία φορά δύναται να επαναληφθεί, άρα για να αποκλείσουμε αυτήν την πιθανότητα πρέπει να δράσουμε τώρα» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Πολλοί με κατηγορούν ότι υποκρίνομαι. Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι αυτά τα λέω για να γίνω Υπουργός, και οφείλω, όχι στους πολιτικούς μου αντιπάλους από την Αριστερά, αυτοί δεν θα πειστούν ό,τι και να πω, διότι έχουν συμφέρον εναντίον μου, αλλά στους άλλους που το λένε καλόπιστα, να απαντήσω.

Η σύνδεση του πολιτικού συμφέροντος με την ανοικτή και απολύτως δημόσια θέση μου κατά του αντισημιτισμού είναι ελαφρά αντισημιτική και πολύ άδικη.

Αντισημιτική, διότι αναπαράγει ένα κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο, ότι δηλαδή οι Εβραίοι, κατά κάποιον τρόπο ελέγχουν τα πάντα και άρα για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις την ευνοιά τους. Άρα εγώ για να αποκτήσω αυτή την εύνοια λέω όσα λέω.

Οι Εβραίοι είναι ένας σεβαστός λαός με τεράστια ιστορία και πρόοδο, με επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και ένα ισχυρό πλέον κράτος, αλλά όχι δεν ελέγχουν τα πάντα. Αγωνίζονται και αυτοί, όπως όλοι οι λαοί για την πρόοδο και την προκοπή τους, αλλά καμμία συνωμοσία δεν υπάρχει πίσω από αυτό.

Το δεύτερο βασικό επιχείρημα, είπα είναι άδικο διότι η ίδια η ιστορία μου δείχνει ότι είναι ψευδές. Η δημόσια δήλωση μου για τα λάθη του παρελθόντος μου ως προς αυτό το ζήτημα έγινε το 2017.

Προσέξτε τώρα το παράλογο, «το έκανες για να γίνεις Υπουργός»....

Μα το 2017 είχα γίνει ήδη δύο φορές Υπουργός σε δύο διαφορετικές Κυβερνήσεις και τότε ήμουν ήδη Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύω ότι χωρίς να κάνω απολύτως τίποτε τέτοιο, εάν κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία ότι θα γινόμουν πάλι Υπουργός ως Αντιπρόεδρος της;

Την δημόσια δήλωση την έκανα και θα την κάνω όσες φορές χρειαστεί για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ντρέπομαι για όλα αυτά. Στον αντισημιτισμό δεν πρέπει να αφήνεις κανένα περιθώριο και εγώ αν και μέσα μου ποτέ δεν υπήρξα, άφησα πολλά περιθώρια.

Και δεύτερον, διότι θέλω να χρησιμοποιήσω το δικό μου παράδειγμα για να γίνει εργαλείο καταπολέμησής του.

Και μην έχετε αυταπάτες, ο αντισημιτισμός υπάρχει δυστυχώς ακόμη και μεγαλώνει. Και στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ξεριζώσουμε. Είναι μια ασθένεια που αν δεν την προσέξεις, μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα.

Χρωστώ και μια απάντηση σε μία κυρία που έγραψε εδώ στα σχόλια «πώς η Βουλή επέτρεψε σε μένα να ηγηθώ κ.λπ.».
Δεν με έστειλε η Βουλή. Έλαβα προσωπική πρόσκληση από τους διοργανωτές, την European Jewish Association και ανταποκρίθηκα και μάλιστα με προσωπικά μου έξοδα. Εκεί συνάντησα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και ως Υπουργός εν ενεργεία έγινα επικεφαλής της.

Εάν χρειαστεί, και αναλόγως των σχολίων, θα επανέλθω. Θεωρώ τον Αντισημιτισμό σοβαρό θέμα για να κρυβόμαστε», δημοσίευσε ο υπουργός.