Κάτσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις εξέθεσαν το «επιτελικό κράτος» της Δεξιάς

Κάτσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις εξέθεσαν το «επιτελικό κράτος» της Δεξιάς

Αιχμές για τις τοποθετήσεις προσώπων σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επιλογή προσώπων σε κρίσιμους φορείς ή και τη μη στελέχωση τους, αφήνει με αφορμή τις χθεσινές κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες της ελληνικής κυβέρνησης, αφήνει με δήλωσή του ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Κάτσης «οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκαν μαζικά ιστοσελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα, εκθέτει ανεπανόρθωτα το "Επιτελικό κράτος" της Δεξιάς».

Προσθέτει ότι «ο υπουργός Επικρατείας κ. Πιερρακάκης και ο Διοικητής της ΕΥΠ, υπαγόμενοι και οι δύο απευθείας στον κ. Μητσοτάκη, άφησαν τη χώρα απροστάτευτη, προκαλώντας στους πολίτες ανασφάλεια για τις κρίσιμες υποδομές της χώρας».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, ότι «αυτά συμβαίνουν, όταν στην ΕΥΠ διορίζεται Διοικητής χωρίς πτυχίο και η Γενική Δ/νση Κυβερνοασφάλειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ακόμη αστελέχωτη».

Καταλήγοντας αναφέρει, ότι «τόσο "έτοιμη" ήταν τελικά η Κυβέρνηση Μητσοτακη; Να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για το τι συνέβη».