Κατρούγκαλος: Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας

«Ακριβώς για αυτό το λόγο χρειάζεται το αρραγές μέτωπο, η σταθερότητα του μηνύματος και η ενεργοποίηση της διπλωματίας μας σε όλα τα επίπεδα»

«Πάντα πρέπει να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία, αφενός για να μειώνεται η ένταση που μπορεί να οδηγήσει από λάθος, από ατύχημα σε ένα θερμό επεισόδιο, γιατί δεν είναι στον προγραμματισμό της Τουρκίας το θερμό επεισόδιο, άρα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και επίσης πρέπει να επιδιώκουμε συστηματικά να σύρουμε στο τραπέζι του διαλόγου την Τουρκία για διερευνητικές επαφές (...) Αυτός είναι ο άμεσος στόχος τώρα, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και προφανώς συνέχιση της πίεσης προς την Τουρκία με ό,τι μέσο έχουμε» υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας, θέλει να δει αν θα μας πιέσει να υποχωρήσουμε στις παράνομες απαιτήσεις της. Ακριβώς για αυτό το λόγο χρειάζεται το αρραγές μέτωπο, η σταθερότητα του μηνύματος και η ενεργοποίηση της διπλωματίας μας σε όλα τα επίπεδα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «το βασικό επίτευγμα της ελληνικής και κυπριακής διπλωματίας το προηγούμενο διάστημα ήταν πράγματι ο East Med» και πρόσθεσε ότι το «άκυρο μνημόνιο (σ.σ. της Τουρκίας) με τη Λιβύη έχει ως σκοπό ουσιαστικά να δημιουργήσει μια ζώνη φραγμού στην προσπάθεια αυτή και έτσι πρέπει να ερμηνευθεί».