ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι «μπούχτισαν» από τις απάτες του κ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι «μπούχτισαν» από τις απάτες του κ. Μητσοτάκη

Ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για κατώτατο μισθό και 13η σύνταξη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα και τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων επ' ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «απάτες του κ. Μητσοτάκη» σε βάρος εργαζόμενων και συνταξιούχων. Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει, ότι αποκαλύπτεται από τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα, ότι θα δεν τηρηθεί η υπόσχεση της ετήσιας αύξησης του κατώτατου μισθού και από τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, ότι η λεγόμενη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οδεύει προς κατάργηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι "μπούχτισαν" από τις απάτες του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Πέτσας ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους για τα Χριστούγεννα, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος ακόμα μία απάτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά και το φιάσκο με το κοινωνικό μέρισμα.

Ο μεν κ. Σταϊκούρας είπε ότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να υποσχόταν αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης κάθε χρόνο, αλλά τελικά δεν θα το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον αύξησε 11% το 2019, άρα καλύφθηκε η υπόσχεσή του για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια!

Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανύπαρκτη και "προεκλογικό επίδομα" τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκάστηκε να ψηφίσει μέχρι και η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζόμενων και των συνταξιούχων... ξεχείλισε από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη. Τρομάζουμε στην ιδέα τι θα σκεφθεί να τους κάνει για την Πρωτοχρονιά».