«Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες»

«Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες»

Το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση για τη Σύνοδο Κορυφής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα απόλυτα ικανοποιημένος  και τα όσα αναφέρθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής θέλησε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης στο σχόλιο του, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία όπως χαρακτηριστικά λέει: «δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες».

Το σχόλιο

Το κλίμα θριάμβου που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι ότι, παρά το ότι η στήριξη που παρέχουν οι εταίροι μας είναι αναμφισβήτητα θετική, ωστόσο το κομβικό θέμα των κυρώσεων δεν υπάρχει στο κείμενο της απόφασης. Τη στιγμή, μάλιστα, που αυτές είχαν ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Και, κυρίως, το ζήτημα των κυρώσεων δεν τέθηκε ούτε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο το απέφυγε; Ποια ήταν η στάση που κράτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;

Αντί πανηγυρισμών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων. Να θέσει το θέμα του αγωγού East Med στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες. Ιδίως όταν αυτές δεν πατούν σε πραγματική βάση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...