Η απόσταση που χωρίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η απόσταση που χωρίζει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η MRB

Διατηρείται σε διψήφιο νούμερο η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της MRB, η οποία έγινε το χρονικό διάστημα 27 Νοεμβρίου- 5 Δεκεμβρίου 2019.

Με βάση τα αποτελέσματα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% (διαφορά 12,3 μονάδες). Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το ΜέΡΑ 25 3,2%, η Χρυσή Αυγή 2,7%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61,2% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 19,1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 40,9% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 29,1%.

Στο ερώτημα «πότε πιστεύετε ότι θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές» το 64,3% απαντά «θα προκηρυχθούν περίπου στο τέλος της τετραετίας».

Είναι πιθανό ένα θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας;

Στην ερώτηση πόσο πιθανό θεωρούν οι πολίτες ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ένα ποσοστό 59,2% το θεωρεί πιθανό ενώ 7 στους 10 πιστεύουν ότι θα χειροτερεύσουν τα πράγματα στα εθνικά θέματα.

Τέλος, τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

Η δημοφιλία Προκόπη Παυλόπουλου

Η δημοσκόπηση κατέγραψε τις προθέσεις των πολιτών και όσον αφορά το θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Ένα σημαντικό ποσοστό που ανέρχεται σε ποσοστό 44,8%, δηλώνουν ότι θα επιθυμούσαν να παραμείνει ο Προκόπης Παυλόπουλος για δεύτερη θητεία στην προεδρία.

Ως προς τις θετικές κρίσεις, ο κ. Παυλόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 57,2%, καθώς ο κόσμος θεωρεί ότι «είναι από τους καλύτερους», με αυτούς που δεν έχουν ευνοϊκή γνώμη ως προς το πρόσωπό του να είναι μόλις το 25,6% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.