Παππάς: Η μεσαία τάξη υπέστη τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παππάς: Η μεσαία τάξη υπέστη τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Ο προϋπολογισμός έχει κάποιες υπεραισιόδοξες προβλέψεις»

«H μεσαία τάξη υπέστη τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» κι αυτό «θα γίνει απολύτως καταφανές προϊόντος του χρόνου, μέσα στις αρχές του 2020», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο προϋπολογισμός έχει κάποιες υπεραισιόδοξες προβλέψεις κι έχει πολύ συγκεκριμένο πρόσημο. Είναι καταδικασμένος να βρίσκεται 2 δισ. πίσω από τις δικές μας δυνατότητες επειδή το πρώτο που έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν να απεμπολήσει το κεκτημένο έδαφος για τη χώρα μας, της μείωσης των πλεονασμάτων μέσω της χρήσης ενός κομματιού του αποθεματικού, του λεγόμενου "μαξιλαριού"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Σημείωσε, δε, ότι με την επιστροφή στους δημοσιονομικούς στόχους του 3,5% «η μεσαία τάξη δεν θα δει ούτε τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%, ούτε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κάτω από 20.000, αντιθέτως θα της έρθει ο λεγόμενος "ταμπλάς", ο οποίος θα είναι οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές για τη χαμηλότερη κλάση, οι αυξημένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, η προκαταβολή φόρου ως έχει, η εισφορά αλληλεγγύης ως έχει».