Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές

Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές

Η γνώμη των πολιτών για την οικονομία, τον αντικαπνιστικό και τον νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο

Μία νέα μεγάλη δημοσκόπηση παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ από την εταιρεία PULSE, κάτι παραπάνω από τέσσερις μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ.

Η έρευνα έγινε από 18-20 Νοεμβρίου σε δείγμα 1211 ατόμων.

Το 63% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση ενώ ένα 31%, θεωρεί πως πηγαίνουν προς την λάθος.

Σχετικά με την προσωπική οικονομική τους κατάσταση, οι πολίτες απαντούν «άνετα» σε ποσοστό 14%, «μέτρια» σε ποσοστό 48% και «δύσκολα» σε ποσοστό 33%.

Αντικαπνιστικός νόμος

Αναφορικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τα πρόστιμα, το 75% συμφωνεί ενώ ένα 17%, διαφωνεί.

Συγκεκριμένα δε, μεταξύ των καπνιστών, το 64% συμφωνεί με το μέτρο ενώ το 33% διαφωνεί.

Νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο

Επόμενη ερώτηση αφορά τη γνώμη των πολιτών για τον νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο. Το 66% συμφωνεί με τον νέο νόμο, με το 23% να έχει αντίθετη άποψη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει κάρτα εισόδου στα πανεπιστήμια, το 71% φαίνεται να συμφωνεί, έναντι του 20% που διαφωνεί.

Πρόθεση ψήφου

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 24% (διαφορά 14 μονάδες). Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 9%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι με 45% ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.