Τσίπρας: Να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη των καιρών μας

Τσίπρας: Να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη των καιρών μας

Προσκλητήριο σε «κάθε νέο δημοκράτη πολίτη» έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ   

Προσκλητήριο «σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο, σε κάθε ενεργό πολίτη, να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο», απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», με αφορμή τη διήμερη περιοδεία του, σήμερα και αύριο, στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, που ξεκινά από τα Χανιά.

Από την Κρήτη, που «βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στην πλευρά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους «προοδευτικούς πολίτες με τις διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις» να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, «να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής», «να φτιάξουμε το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, η νέα γενιά και η χώρα». Ένα κόμμα, όπως σημειώνει, μαζικό, δημοκρατικό, νεανικό και ανήσυχο στη σκέψη και την πράξη, ανοιχτό στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, στην κριτική, στη δημιουργικότητα, δημοκρατικό, πλουραλιστικό, διαδραστικό. «Σας καλώ, σας καλούμε να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη των καιρών μας, που θέλουμε και οραματιζόμαστε να είναι η μεγάλη κυβερνώσα αριστερά της εποχής μας», τονίζει.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε για να εκφράζει τους λίγους και τους "πεφωτισμένους", δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και τις ελίτ», για να προσθέσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τα στελέχη του και ο πρόεδρός του, αλλά «οι άνθρωποι που τον στηρίζουν, τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του, αυτοί που κάθε μέρα τον προσεγγίζουν, αυτοί και μόνον αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως υποστηρίζει, «οι δημοκρατικοί πολίτες» και «ανάμεσά τους σε κορυφαία θέση οι πολίτες της Κρήτης», «ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο από τις κυρίαρχες ελίτ και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, σε κύριο εκφραστή και βασικό πυλώνα της προοδευτικής παράταξης». Μιλώντας επί προσωπικού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι για εκείνον κάθε φορά το ταξίδι στην Κρήτη και η επαφή με τους ανθρώπους της, «λειτουργούν ως διαρκής υπενθύμιση και ως ανανέωση της υπόσχεσης να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των μεγάλων κατακτήσεων του λαού μας, των δημοκρατικών και προοδευτικών ιδεών σε μία δύσκολη ιστορική συγκυρία». Σε αυτή την κρίσιμη ιστορική στιγμή, «ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική Αριστερά, η Προοδευτική Συμμαχία, διακηρύσσουμε ότι: Η ιστορία δεν έχει τελειώσει! Το όραμα μιας διαφορετικής, δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας όχι μόνο δεν έχει σβήσει, αλλά και κινητοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο», υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας.