Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Παραιτήθηκε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην οργάνωση με αφορμή επιστολή της για τους μετανάστες στον Μ. Χρυσοχοΐδη

Την παραίτηση της πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίης Νικητοπούλου, έκανε δεκτή το απόγευμα της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έλαβε την παραίτηση της προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, την οποία και έκανε δεκτή.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό Λειτουργίας της Οργάνωσης πειθαρχικές διαδικασίες».

Το χρονικό της κόντρας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αφορμή για τη σημερινή παραίτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, στάθηκε η επιστολή της οργάνωσης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ενάντια στη μεταφορά μεταναστών στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως «ένας 15χρονος μετανάστης που έχει πολεμήσει δεν έχει ίδια ψυχή με αυτή που έχουν τα δικά μας παιδιά».

Επιπλέον σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών δηλώνει πως «θα υπάρχει πρόβλημα στο σχολείο με τα σεξουαλικά πειράγματα των μουσουλμάνων στα κορίτσια από την Ελλάδα», ενώ σημειώνει πως «αν τα παιδιά μεταναστών είναι πολλά τότε τα δικά μας παιδιά είναι καταδικασμένα να μην μάθουν γράμματα στο σχολείο».

Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, επιτέθηκε στην ΟΝΝΕΔ Πεντέλης αλλά και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας:

«Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα "μόνο για Έλληνες". Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

«Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: "Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα";

Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο.

Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.