Σκουρλέτης: Xωρίς στοιχεία η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Σκουρλέτης: Xωρίς στοιχεία η παραπομπή Παπαγγελόπουλου

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Η σύσταση ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη, η οποία ακροβατεί σε διάφορες καταστάσεις και βασίζεται, όχι σε στοιχεία, αλλά σε εκτιμήσεις», δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ RealFM 97,8.

Σχολίασε ότι η «σκηνική απουσία» του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τα έδρανα, αποσκοπούσε «από τη μία να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της δικής του παρουσίας, ως ένας μετριοπαθής πολιτικός ο οποίος δεν παραπέμπει - όπως ο ίδιος λέει -  τους πολιτικούς του αντιπάλους, ταυτόχρονα να ικανοποιήσει τις πιέσεις που δέχεται από τον κ. Σαμαρά, που προφανώς έχει κάνει σκοπό της ζωής του αυτή την υπόθεση». Αλλά, πρόσθεσε, «και να αφήσει, δια του κ. Παπαγγελόπουλου, όλο το σύστημα που στηρίζει αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση να δείχνει τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι το σκάνδαλο Novartis χρειαζόταν και πολιτική κάλυψη, «δεν μπορεί από μόνο του το πράγμα να κινείται». «Κάναμε ό,τι θεωρούσαμε σωστό για να βοηθήσουμε να υπάρξει πλήρης αποκάλυψη ευθυνών για όλους και σε όλα τα επίπεδα». «Μέσα από αυτή τη διαδικασία νομίζω ότι κάποιοι βγαίνουν καθαροί. Μιλώ γι' αυτούς  που η υπόθεσή τους μπήκε στο αρχείο, που δεν βρέθηκαν στοιχεία», είπε.

Ενόψει των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «εμείς την πρότασή μας την έχουμε βάλει πάνω στο τραπέζι» και ότι «είμαστε ο μόνος χώρος, αυτή τη στιγμή, που έχει καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση νόμου».

«Εκείνο που εκτιμούμε ότι μπορεί να προκύψει, είναι μία προσπάθεια, μέσα από την επίλυση αυτής της αναγκαιότητας, να γίνουν κινήσεις, να συνδεθούν ενδεχομένως με τον εκλογικό νόμο, που να έχουμε στην πράξη αλλοίωση της διάθεσης του ελληνικού λαού», είπε, για να σχολιάσει πως το ποια κυβέρνηση βγαίνει σε έναν τόπο, σχετίζεται με αυτούς που διαβιούν σε αυτόν και πως «αυτή είναι μία παράμετρος που δεν μπορούμε να τη βγάζουμε έξω από τη συζήτηση».