Κ. Σκρέκας: Ιδανική στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα

"Η επιλογή του σωστού χρόνου είναι το παν σε μία επένδυση - και αυτή είναι η σωστή στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, είτε σε ακίνητα, είτε στον τομέα της ενέργειας, είτε μέσω της απόκτησης υποσχόμενων εταιρειών, είτε σε νέες επιχειρήσεις". Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από το βήμα του 16ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα προσελκύει το ενδιαφέρον σημαντικών παγκόσμιων παικτών, όπως η Κίνα και πολυεθνικές εταιρίες, εξαιτίας της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης, η οποία την καθιστά πύλη προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μεταφορικών δικτύων και είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την Ελλάδα από «διαμετακομιστικό άκρο» σε «διαμετακομιστικό κόμβο».

Διαθέτουμε λιμάνια που μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγάλα φορτία, κατασκευάζουμε νέες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, και είμαστε ανοιχτοί σε νέες αγορές που θα μεγιστοποιήσουν το όφελος από αυτές τις επενδύσεις. Ως παράδειγμα ανέφερε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, η οποία έφερε την Cosco στην Ελλάδα, μέσα σε μόλις λίγα χρόνια ανέβασε το λιμάνι από τη 13η στην 3η θέση στη Μεσόγειο.

«Μετατρέπουμε την Ελλάδα σε χώρα φιλική προς τους Έλληνες και τους ξένους επενδυτές. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν ένα σταθερό και ξεκάθαρο πλαίσιο λειτουργίας» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι σημαντική προτεραιότητα είναι η συνέχιση της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και όλων των απαραίτητων αλλαγών προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα η νεανική επιχειρηματικότητα.