Πόλσον: Παγώνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα λόγω αβεβαιότητας

Σκληρό μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε, από το βήμα του συνεδρίου για τις επενδύσεις στην Ελλάδα που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στη Νέα Υόρκη, ο μεγαλοεπενδυτής, ιδρυτής της Paulson & CO. Inv. και μέτοχος της Eurobank και της ΕΥΔΑΠ, Τζον Πόλσον. Ο επενδυτής ανακοίνωσε ότι παγώνει τα επενδυτικά του σχέδια στη χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας, λόγω της επικείμενης προεδρικής εκλογής.

Ο Πόλσον αναγνώρισε τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα δηλώνοντας πως η χώρας μας είναι στην απαρχή μιας αξιοσημείωτης αντιστροφής της πορείας της, διευκρίνισε όμως ότι θα πρέπει να αρθεί σύντομα η πολιτική αβεβαιότητα.

"Τα επενδυτικά μας πλάνα είναι προσωρινά σε κατάσταση αναμονής, μέχρι να δούμε το αποτέλεσμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μόλις επιτευχθεί η σταθερότητα θα επιταχύνουμε τις επενδύσεις μας" είπε ο Πόλσον.

Ο Πόλσον υπογράμμισε την ανάγκη σταθερότητας προκειμένου η ελληνική Οικονομία να μπει στον κύκλο της ανάπτυξης, και πρότεινε να πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2016.