Η απόσταση που χωρίζει Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή

Η απόσταση που χωρίζει Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της PULSE για τον τ/σ ΣΚΑΪ

Στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μεταδόθηκε νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία PULSE, το διάστημα 17-18 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.110 ατόμων.

Έξι στους δέκα πολίτες απαντούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν θετικά αυτήν την περίοδο (ποσοστό 64%) έναντι ενός ποσοστού 29%, οι οποίοι θεωρούν ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Αναφορικά με το μέλλον, το 39% πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε «λίγο ή πολύ καλύτερα», το 29% «τα ίδια» ενώ ένα 25% «χειρότερα».

Τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το 58% τους αξιολογεί θετικά έναντι ενός ποσοστού 30% που τους αξιολογεί αρνητικά.

Αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση, θετική αξιολόγηση δίνει το 27% ενώ το 57% δίνει αρνητικές γνώμες.

Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, τα αξιολογεί θετικά το 54% έναντι του 24%.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis, το 48% πιστεύει ότι υπήρξε «διάθεση στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων» έναντι του 31% που διαφωνεί.

Όσο για την πρόθεση ψήφου εάν διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 26% (η διαφορά είναι στις 13,5 μονάδες). Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 4%, το ΜέΡΑ25 με 4% και η Ελληνική Λύση με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 9%.

Αναφορικά με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44% και ο Αλέξης Τσίπρας το 27%.