Τσίπρας: Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα, σαρώνει το κράτος σαν λάφυρο

Τσίπρας: Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα, σαρώνει το κράτος σαν λάφυρο

Η πρώτη συνέντευξη μετά τις εκλογές του Ιουλίου

Για τους δύο μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για το σχέδιο μετασχηματισμού του κόμματός του τοποθετείται σε συνέντευξη του εφ' όλης της ύλης ο Αλέξης Τσίπρας για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι χειρότερα και από αυτά που περιμέναμε» και υπογράμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν εκλάβει το ποσοστό των εκλογών ως λευκή επιταγή, για να πάρουν ρεβάνς για 4,5 χρόνια μακριά από τα έδρανα της εξουσίας«.

«Μέχρι στιγμή, το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε από τα έτοιμα που βρήκαν και σαρώνουν το κράτος σαν λάφυρο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει μεταξύ άλλων ότι «στην οικονομία επιχειρούν να καρπωθούν ως δήθεν επιτεύγματά τους τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που εμείς ψηφίσαμε από τον Δεκέμβριο του 2018, τις 120 δόσεις που εμείς θεσμοθετήσαμε κόντρα στις πιέσεις των θεσμών».

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά είπε ότι «πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων».

Εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα μπροστά στα αδιέξοδα και στις αντιφάσεις της πολιτικής του και θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το τι θα του ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ανέφερε ότι προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει σε face control. «Έχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών - Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα