«Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα»

«Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα»

Περιοδεία της Κατερίνας Νοτοπούλου στο ακριτικό νησί

«Οι κάτοικοι του νησιού και οι επαγγελματίες, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Αυτό που συμβαίνει είναι μία κατεστραμμένη τουριστική σεζόν, αλλά και ένα αβέβαιο μέλλον καθώς υπάρχει μία δυσφήμιση και για τη Σαμοθράκη αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, για τον τουρισμό μας. Η εικόνα που έπαιξε στα διεθνή ΜΜΕ ήταν αποτρεπτική για κάποιον επισκέπτη». Τα παραπάνω δήλωσε η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, ολοκληρώνοντας τη σημερινή επίσκεψή της στο ακριτικό νησί.

Υπογράμμισε πως η ίδια και η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, με την οποία μετέβησαν στη Σαμοθράκη, είναι «τα πρώτα πολιτικά πρόσωπα που επισκέπτονται το νησί», διαπίστωση την οποία απέδωσε στο ότι «η κυβέρνηση ακόμη και μετά τις διακοπές, συνεχίζει τις διακοπές».

Αναφορικά με το ζητούμενο των τοπικών φορέων, η κ. Νοτοπούλου είπε πως είναι η εκπόνηση από την κυβέρνηση άμεσα, ενός σχεδίου, μίας στρατηγικής, ανάδειξης της Σαμοθράκης σε τουριστικό προορισμό, συμπληρώνοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση «θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε και με προτάσεις».

Ειδικότερα ως προς τον σχεδιασμό προβολής του νησιού, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στη σειρά προτάσεων που έχει καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνοντας πως «υιοθετούμε τις περισσότερες από αυτές», καθώς και στην αναγκαιότητα να γίνει η Σαμοθράκη προορισμός «αν όχι όλο το χρόνο, μία επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν επενδύσουμε σε θεματικό τουρισμό. Προσφέρεται για αγροτουρισμό, προσφέρεται για ορειβασία και περιπατητικές διαδρομές, είναι στο χέρι λοιπόν του ΕΟΤ, της κυβέρνησης και των τοπικών φορέων να εκπονήσουν αυτό το σχέδιο. Εμείς προτείνουμε να καλέσουν, εφ' όσον επιλυθεί και το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δημοσιογράφους απ' όλα τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και τουριστικούς πράκτορες και να καταστήσουν τον επόμενο τουριστικό προορισμό του 2020. Μία τελευταία πρόταση, ενόψει της ΔΕΘ θα μπορούσε να υπάρχει ένα ειδικό αφιέρωμα. Προλαβαίνουμε, αρκεί ο κ. Θεοχάρης να συνειδητοποιήσει ότι είναι υπουργός Τουρισμού και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει ν' ασχοληθεί με τα ζητήματα των πολιτών», κατέληξε η κ. Νοτοπούλου.

Η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, να αναφερθεί και στην αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, την οποία χαρακτήρισε άμεση προτεραιότητα, «γιατί δεν μπορείς να σχεδιάσεις προώθηση ενός προορισμού που είναι αβέβαιος ως προς τις μεταφορές. Νομίζω ότι θα έπρεπε άμεσα να βγει ο διαγωνισμός, ήταν έτοιμος από τη δική μας κυβέρνηση και δεν κατανοώ γιατί δεν βγαίνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κ. Γκαρά χαρακτήρισε παραγωγική και αναγκαία την επίσκεψη στο νησί «καθώς κανένας άλλος πολιτικός φορέας και κυρίως κυβερνητικός και αρμόδιος να δώσει λύσεις, δεν επισκέφθηκε το νησί, δεν συνομίλησε με τους κατοίκους και τους φορείς που γνωρίζουν και βίωσαν τις επιπτώσεις του δεκαήμερου αποκλεισμού…», εκτιμώντας πως τον αποκλεισμό «… προκάλεσε η λανθασμένη ή αμήχανη αντίδραση της κυβέρνησης της Ν.Δ.».

Τέλος, η κ. Γκαρά δήλωσε πως κατά τις συναντήσεις που είχαν, η εικόνα που τους μεταφέρθηκε απ' τους εκπροσώπους της Τ.Α., των επαγγελματιών αλλά και τους κατοίκους, για τις κινήσεις που έχουν γίνει και τις συνομιλίες που είχανε με τους αρμόδιους υπουργούς, ήταν εκείνη μίας «αόριστης υποσχεσιολογίας, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις…».