ΥΠΟΙΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ζημιά στην οικονομία και ζητά και τα ρέστα

ΥΠΟΙΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ζημιά στην οικονομία και ζητά και τα ρέστα

Απάντηση στο σχόλιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την άρση των capital controls

Αιχμηρή απάντηση δίνει το υπουργείο Οικονομικών στο σχόλιο του τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με την ανακοίνωση σήμερα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την πλήρη άρση των capital controls.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ «πολιτική απογοήτευση προκαλεί το γεγονός, ότι ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ζητήσουν συγγνώμη, που επέβαλαν τα capital controls και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία, έχουν το πολιτικό θράσος να ζητούν και τα ρέστα».

Προσθέτει ότι «ο πρωθυπουργός, μαζί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με επιτυχείς χειρισμούς, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση όλων των εγχώριων και διεθνών εμπλεκόμενων φορέων, κατάφεραν να άρουν πλήρως τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, απαλλάσσοντας την ελληνική οικονομία από ένα μεγάλο βαρίδι».

Καταλήγοντας αναφέρει, ότι «θα ήταν προτιμότερο για τον κ. Τσακαλώτο, να μην προσπαθεί να αμβλύνει αυτή τη θετική εξέλιξη με εντελώς έωλα πολιτικά επιχειρήματα και αυθαίρετες αξιολογικές κρίσεις. Αλλά για αυτό χρειάζεται πολιτικό σθένος».