Γεωργιάδης: Τoυ χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα

Γεωργιάδης: Τoυ χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα

«Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε βαρεθεί να συζητάμε τα ίδια, θέλουμε να τα δούμε να γίνονται»

«Toυ χρόνου τέτοια εποχή θα πετάμε με υδροπλάνα, τελείωσε! Θα κάνουμε ό. Τι πρέπει να κάνουμε για να πετάμε με υδροπλάνα», διεμήνυσε μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ήμουν υφυπουργός ανάπτυξης ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου το 2011, τότε κάναμε συσκέψεις στο γραφείο μου για το θέμα των υδροπλάνων. Έχουμε 2019 και κάναμε τα ίδια», επεσήμανε ο υπουργός προσθέτοντας πως «Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι έχουμε βαρεθεί να συζητάμε τα ίδια, θέλουμε να τα δούμε να γίνονται.»

Ο υπουργός, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόβλημα να μιλά δημόσια και να αναλαμβάνει τέτοιου είδους πολιτικά ρίσκα επιμένοντας πως η λειτουργία δικτύου υδροπλάνων θα ξεκινήσει σε μόλις έναν χρόνο από σήμερα.

Σύμφωνα με τον κο Γεωργιάδη οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα, είναι μια χώρα στην οποία υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει το δίκτυο υδροπλάνων, «διότι, δεν γίνεται να έχουμε αυτή τη χώρα, η οποία είναι ιδανική, όπως είπατε, για αυτό το μέσο το οποίο θα έδινε την δυνατότητα με πολύ λίγα χρήματα, σε πολύ λίγο χρόνο να αποκτάμε πρόσβαση σε προορισμούς που σήμερα είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτοι», είπε ο υπουργός συγκεκριμένα για να υπερτονίσει πως δεν γίνεται να μην αξιοποιούμε την ευκαιρία αυτή.

Μάλιστα, ανέφερε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με επενδυτές και έχει προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, τόνισε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τα αρχαία ως βάρος η ζημία άλλα να τα χρησιμοποιήσουμε ως πλεονέκτημα.