Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο – Η διαφωνία με τον Τσακαλώτο

Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο – Η διαφωνία με τον Τσακαλώτο

Σε κλίμα έντασης η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ξεκίνησαν όταν στο τέλος της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, προσπάθησε να ανοίξει τον κατάλογο των ομιλητών με τον τέως υπουργό Οικονομικών, όμως να παίρνει το λόγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία των παρεμβάσεων και να διερωτάται αν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα.

Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος ήρθαν σε αντιπαράθεση, διαφωνώντας για το αν υπάρχει ατζέντα στη συνεδρίαση με αφορμή τους βουλευτές της επαρχίας που έφεραν στην επιφάνεια το ζήτημα της καταβολής του 40% της αποζημίωσής τους στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε για την ατζέντα της συνεδρίασης και για το κατά πόσο αυτή υπάρχει ενώ σχολίασε πως δεν είναι προσδιορισμένη για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων του. Κάποιες άλλες πληροφορίες τον θέλουν ενοχλημένο και από τις διαρροές των ονομάτων για την ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να τόνισε πως κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση. Για τα προτεινόμενα πρόσωπα φέρεται να διευκρίνισε πως δεν αποτελούν αντικείμενο της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δικές του εισηγήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν πάνω στα ζητήματα της ατζέντας που άνοιξε ο ίδιος και αφορούσαν και την επόμενη ημέρα από τις εκλογές, πώς θα κινηθεί το κόμμα αντιπολιτευτικά κλπ.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση όμως προκάλεσαν την παρέμβαση του κ. Τσίπρα καθώς δεν αναφέρονταν στον απολογισμό της επόμενης μέρας όπως είχε εισηγηθεί.

Η νέα παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν άργησε να έρθει τονίζοντας ότι η ατζέντα είναι συγκεκριμένη και τέθηκε από τον ίδιο στην εισήγησή του, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να βάλει μια τάξη στα θέματα που συζητούνταν.

Στην αίθουσα επικράτησε αναστάτωση και θόρυβος με αποτέλεσμα ένας από τους βουλευτές να του πει «μίλα πιο δυνατά, δεν ακούμε». Αυτό φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, προκαλώντας τον εκνευρισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε: «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο». Και στη συνέχεια συμπλήρωσε πως υπάρχει ατζέντα και ότι δεν πρέπει να κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν.