Συναντήσεις Κουμουτσάκου ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών στο Ελσίνκι

Συναντήσεις Κουμουτσάκου ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών στο Ελσίνκι

O αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη θα επισκεφθεί την έδρα της FRONTEX

Ενόψει του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Ελσίνκι, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, θα έχει την Τρίτη 16 Ιουλίου, σειρά συναντήσεων και συσκέψεων.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και την ηγεσία της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος, θα έχει ενημέρωση από την ηγεσία του Αεροπορικού Τομέα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και θα επισκεφθεί την έδρα της FRONTEX, όπου θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπό της για την Ελλάδα και την Κύπρο, Γρηγόρη Αποστόλου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος θα είναι ομιλητής στην έναρξη του συνεδρίου του Economist, με θέμα τη φιλοσοφία και τους βασικούς άξονες της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...