Τσίπρας: Προχωράμε στη δημιουργία ενός λαϊκού προοδευτικού κόμματος

Τσίπρας: Προχωράμε στη δημιουργία ενός λαϊκού προοδευτικού κόμματος

Τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ μετά το 31,5% που έλαβε η Προοδευτική Συμμαχία

«Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό, προοδευτικό κόμμα ως μια σύγχρονη πληθυντική Αριστερά» δήλωσε ο πρόιεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ, καθώς δημιουργείται η δυναμική για συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών στην διαδικασία ανασυγκρότησης».

Κατά τη συνεδρίαση με το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «είναι στρατηγική απόφαση και εκπεφρασμένη η βούληση του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσουμε μαζί σε μια θαρραλέα διαδικασία ανασυγκρότησης, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μαζικό, λαϊκό κόμμα όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών και να παύσει η κομματική αναντιστοιχία με την ευρεία κοινωνική βάση».

«Το 31,53% θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου, για μαχητική προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση απέναντι στις προωθούμενες νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ, σε βάρος των συμφερόντων της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας» είπε ο κ. Τσίπρας. Στο πλαίσιο αυτό, το Συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας αποφάσισε τη μετατροπή του σε Γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η Γραμματεία θα εργασθεί με τακτικές συνεδριάσεις, προκειμένου το φθινόπωρο, μαζί με τις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσει σε μια ενιαία Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που θα οδηγήσει στο Συνέδριο. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Στο συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας που συνεδρίασε σήμερα, συμμετείχαν οι Φίλιππος Γκανούλης, Μενέλαος Γκίβαλος, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Τάνια Καραγιάννη, Κώστας Καραγιώργης, Ζωή Καρκούλια, Λούκα Κατσέλη, Πέτρος Κόκκαλης, Χρίστος Κοκκινοβασίλης, Θάνος Μαντίκος, Νίκος Μπίστης, Θάνος Μωραΐτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Ραγκούσης, Λάμπρος Ρώσσης, Στέφανος Τζουμάκας, Χάρης Τσιόκας, Δημήτρης Χατζησωκράτης.