Γεωργιάδης: Συνεχίζουμε και επιταχύνουμε με στόχο την ανάπτυξη

Γεωργιάδης: Συνεχίζουμε και επιταχύνουμε με στόχο την ανάπτυξη

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι στόχος είναι να χτίσει πάνω στα σωστά που βρίσκει

«Δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε, αλλά να χτίσουμε πάνω στα σωστά που βρίσκουμε» τόνισε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Ανάπτυξης από το Γιάννη Δραγασάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «η ανάπτυξη δημιουργείται και είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον». Τόνισε ότι δεν απαξιώνει καθόλου του έργο των προκατόχων του, σημειώνοντας ότι «αντιθέτως, πολλά από όσα έγιναν, έτυχαν την συναίνεσής μας» και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κ. Δραγασάκη, ότι «ελπίζω, πολλά από αυτά που θα κάνω κι εγώ, να τύχουν της δικής σας συναίνεσης».

Όσον αφορά τις επενδύσεις, αφού σημείωσε ότι ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση υπάρχει διαφορετική ιδεολογική αντίληψη, είπε ότι «η δική μας (ιδεολογική) κατεύθυνση θα είναι να δοθεί ισχυρό κίνητρο στις επενδύσεις να έρθουν στη χώρα». Σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως όσες είναι σε φάση ωρίμανσης, θα εξεταστούν και θα προωθηθούν άμεσα προς υλοποίηση.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε δε, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα εργαστεί με απαράμιλλη ταχύτητα. «Δεν έχω σκοπό να ξαναπάω διακοπές, θα είμαι εδώ κάθε μέρα. Η δουλειά ξεκινάει από σήμερα» είπε. Απευθυνόμενος στο προσωπικό του υπουργείου, τόνισε πως θέλει να γνωρίσει τον καθένα και την καθεμία προσωπικά και πρόσθεσε: «Κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτα, όποιος κάνει καλά τη δουλειά του θα προχωράμε όλοι μαζί».