Το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ

Εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου πιο ισχυρός εσωκομματικά

Μετά από 4,5 χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει την καθημερινότητα του καθώς το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών 2019 φέρνει νέο πρωθυπουργό. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα για τον απερχόμενο πρωθυπουργό μετά την ήττα του κόμματος του στις ευρωεκλογές.

Παρά την χθεσινή ήττα όμως το ποσοστό που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια για σενάρια αλλαγής ηγεσίας όπως τονίζουν βασικά στελέχη του κόμματος. Λίγο μετά την ανακοίνωση του exit poll, Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος, έσπευσαν να διαψεύσουν οποιοδήποτε αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσία στο κόμμα.

Μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κανείς από το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν πίστευε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατάφερνε μέσα σε έναν μήνα από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών μέχρι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τα ποσοστά του σχεδόν 8 μονάδες, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία τα αύξησε κατά 6,5%. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα του 30%.

Το κατόρθωμα αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το πιστώνουν στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι η εδραίωσης του κόμματος ως μεγάλου κυρίαρχου του προοδευτικού – κεντροαριστερού χώρου έδωσε ώθηση ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματος.

Εκείνο που υποστηρίζουν είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε στην πλάτη του όλη αυτή την προεκλογική προσπάθεια βγαίνοντας μπροστά οπότε, όπως τονίζουν, δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας ούτε τώρα ούτε αργότερα.

Άλλωστε όλοι γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν δύσκολο αγώνα και δύσκολα θα μπορούσε να καλυφθεί η διαφορά με την Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συμβουλέψει τον κ. Τσίπρα να μην πάει άμεσα σε εκλογές με τον ίδιο όμως να τονίζει πως δεν πρόκειται να παραμείνει στην εξουσία εάν δεν έχει την έγκριση του ελληνικού λαού.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας μετά από 4,5 χρόνια εγκαταλείπει το Μέγαρο Μαξίμου με το κεφάλι ψηλά και ισχυρός εσωκομματικά, έχοντας καταφέρει παρά την ήττα, στον ΣΥΡΙΖΑ να επικρατεί αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Η επόμενη κίνηση του όπως όλα δείχνουν είναι να πάει σε συνέδριο.