Οι «γωνιές» του Τσίπρα στο Μαξίμου, το τασάκι του Τσε και ο θαυμασμός στον Ομπάμα

Οι «γωνιές» του Τσίπρα στο Μαξίμου, το τασάκι του Τσε και ο θαυμασμός στον Ομπάμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία διαφορετική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο του Alpha, Αντώνη Σρόιτερ τον οποίο και φιλοξένησε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφέρθηκε στις πρώτες του ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, στις αλλαγές στη διαρρύθμιση ενώ ξενάγησε τον δημοσιογράφο -μαζί και το τηλεοπτικό κοινό- στις αίθουσες και στα δωμάτια του Μεγάρου, αποκαλύπτοντας και τις αγαπημένες του γωνιές: «Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να σταθώ εδώ και να ανοίξω το παράθυρο και απλά να κοιτάω έξω» αλλά και τον καναπέ που χρησιμοποιεί για τις στιγμές ξεκούρασής του ενώ χαρακτήρισε το γραφείο του «καταθλιπτικό».

Στη συνέχεια μας έδειξε τα προσωπικά αντικείμενα που έχει στο γραφείο του: μία μικρή αντιστρές μπάλα του μπάσκετ, ένα τασάκι με την εικόνα του Τσε Γκεβάρα, μια πένα δώρο του προέδρου Μεντβέντεβ, μία ξύλινη προτομή Ινδιάνου- δώρο του προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες και ένα μικρό καραβάκι που του έκαναν δώρο από την Ιθάκη, τη μέρα που ανακοίνωσε την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα ως έναν χαρισματικό άνθρωπο, υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης, ως εκείνον που του είχε κάνει την πιο θετική εντύπωση από όσους έχει φιλοξενήσει στο γραφείο του ενώ δεν παρέλειψε να πει χαριτολογώντας ότι ευχαρίστως θα πέταγε αρκετούς έξω από το παράθυρο.

Ο κ. Τσίπρας αρχικά υπογράμμισε, ότι σε περίπτωση ήττας θα υποδεχθεί κανονικά το νέο πρωθυπουργό στο Μαξίμου ενώ μίλησε για πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε μέσα σε αυτά τα 4,5 χρόνια στο Μέγαρο. «Η σύγκριση του πού βρισκόταν η Ελλάδα τότε και πού τώρα, με κάνει να κοιμάμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου για το ότι πήγαμε τη χώρα μπροστά. Έδωσα μέχρι εσχάτων μια μάχη για να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε σχολιάζοντας τις δύσκολες αποφάσεις που έχει πάρει κατά καιρούς, λέγοντας:

«Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν να πάρω τηλέφωνο υπουργούς και να τους πω "φεύγεις". Με τον Πάνο Καμμένο κλείσαμε έναν κύκλο και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά».

Ο οικογενειάρχης Αλέξης Τσίπρας

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οικογενειακά του καθήκονται και στο κατά πόσο ανταποκρίνεται σε αυτά, λέγοντας ότι είναι πάντα δίπλα στην οικογένειά του: «Η σύντροφός μου Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Δουλέψαμε για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους είναι σε μια θέση ευθύνης. Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν», ενώ γέλιο σκόρπισε όταν ανέφερε την ατάκα του παιδιού του: «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;».

«Ήθελα να αφήσω ένα ιστορικό αποτύπωμα»

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές και τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Πήρα μία έντιμη απόφαση που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου και στην εντιμότητά μου. Ήξερα, όμως, ότι έχω μια ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα. Ήθελα να αφήσω ένα ιστορικό αποτύπωμα. Ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκδιώχθηκε πολλές φορές. Όμως, άφησε αποτύπωμα. Πιστεύω ότι και εμείς αφήσαμε αποτύπωμα. Παραλάβαμε μια ανεργία στο 28% και σήμερα είναι στο 18%. Σήμερα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα».

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha.