Αυγενάκης: Το κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά

Αυγενάκης: Το κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τη Συνταγματική Αναθεώρηση για επικοινωνιακούς λόγους»

«Το κράτος και η Εκκλησία πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά και οφείλουμε σεβασμό προς τον διαχρονικά εξέχοντα εθνικό και κοινωνικό ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας», δήλωσε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Αρχεπίσκοπο Κρήτης, Ειρηναίο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία της Κρήτης είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου μας και τους ανθρώπους του» και τόνισε «την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της, την ενδυνάμωση του κοινωνικού, εκπαιδευτικού και του ποιμαντικού της έργου, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής τα δύσκολα χρόνια της κρίσης».

Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης ανέδειξε τη σημαντική συμβολή της Εκκλησίας στη στήριξη των αδύναμων, σε φιλανθρωπικές δράσεις και στην αδιάκοπη συνεισφορά στην κοινωνία, ενώ για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους δήλωσε όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί κατά μίας συνταγματικής αλλαγής που να αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Η Πολιτεία και η Εκκλησία μπορούν με διάλογο να επιλύσουν τις όποιες δυσλειτουργίες υπάρχουν στις σχέσεις τους, χωρίς να υπάρξει Συνταγματική Αναθεώρηση, την οποία άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί για επικοινωνιακούς λόγους. Η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας, κάτι για το οποίο αγωνίστηκε και πέτυχε αποτρέποντας την αναθεώρησή του από την κυβέρνηση. Άλλωστε, η ανεξιθρησκία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν την απόλυτη συνταγματική κατοχύρωση».

Ο γραμματέας της της ΠΕ της ΝΔ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και δεσμεύθηκε πως η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας και σεβόμενη τη διαχρονική προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Ελληνικό Έθνος, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της Εκκλησίας και των λειτουργών της.